luni, 5 mai 2014

Prezentarea localitatii

Numele localitatilor aflate in administratie: Modreni,Valea Salciei ,Valea Salciei-Cătun.
Asezarea geografica:
Valea Salciei este situată în partea de nord – vest a judeţului Buzău la limita cu Judeţul Vrancea.
Principalele legături rutiere cu comunele învecinate şi reşedinţa de judeţ sunt: DJ 220 ce face legătura între localitatea noastra şi localităţile Buda în partea de nord-este şi Săruleşti în partea de sud-vest.
Activitati specifice zonei:
Tinand cont că localitatea este preponderent agricolă astfel incat peste 90% din teren are destinatie agricolă si forestieră, produsele fiind prelucrate in centre specializate (prelucrarea laptelui) sau în gospodării fiind specifice cresterea animalelor, pomicultura, prelucrarea lemnului, fructe de padure.
Activitati economice principale:
Industria alimentara
Industria alimentara asigura ocuparea a 4 % din forta de munca din industria prelucratoare si 1% din forta de munca ocupata la nivel local. În ambele cazuri, ponderile industriei alimentare în forta de munca sunt cu mult mai scazute decât ponderea acesteia în totalul productiei industriale. Acest lucru indica o productivitate a muncii mai mare în industria alimentara decât media pe ansamblul activitatii industriale. Pentru toate ramurile industriei alimentare, capacitatile de productie sunt localizate cu preponderenta în mediul urban, în special ca rezultat al politicilor economice promovate în perioada socialista, când industriile, indiferent de profilul lor, erau concentrate în orase.
Pe ramuri si subramuri, numarul cel mai mare de unitati se regaseste în:
- domeniul comercial,
- prelucarea laptelui,
- prelucrarea lemnului
- morarit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu